MetròpolisFPlab

MetròpolisFPLab és un projecte d’innovació impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional, amb l’objectiu de posar en valor el talent de l’alumnat de formació professional, apropant-lo al mercat laboral, potenciant l’adquisició de competències clau i fomentant la seva inserció laboral, a través de la metodologia d’innovació oberta en un entorn real.

Els objectius d’aquest projecte són:

Descarrega’t les Bases de la Convocatòria 2020-2021 

Formulari d’inscripció per participar 

Els REPTES del MetròpolisFPlab 2020-2021

El  projecte combina  les demandes empresarials amb  la creació d’un entorn d’anàlisi, de formació especialitzada per mitjà de mentors i tècnics, a fi de potenciar l’emprenedoria, el treball en equip, el foment de les competències clau i l’experimentació. Es promou la innovació oberta com a procés metodològic d’alt valor afegit per a la seva aplicabilitat a la Formació Professional. Els equips guanyadors de cada repte desenvoluparan la idea i/o proposta de millora en la mateixa empresa, durant un temps no superior a 2 mesos i a través d’una beca formativa remunerada, la qual serà cofinançada al 50% per l’AMB i l’altre 50% per l’empresa beneficiària. La incorporació dels/les alumnes a les empreses es farà per mitjà d’un conveni de col·laboració entre l’empresa, la Fundació BCN FP i l’alumne/a.

foto

PARTICIPACIÓ, EMPRESES I REPTES

 

MetròpolisFPlab2

En la 2a edició del programa hi han participat 9 empreses, 117 equips i més de 500 estudiants de 24 centres de formació professional. Hi ha vuit equips guanyadors que podran desenvolupar els seus projectes amb una estada de dos mesos a les empreses que van proposar-los els reptes. Amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, l’edició d’enguany s’ha reinventat i s’ha desenvolupat de manera parcial a través d’una plataforma virtual.

Projectes guanyadors de la 2a edició 2019-2020

Infografia de la 2a edició, 2019-2020

Plataforma de treball digital 

El MetròpolisFPlab connecta l’alumnat d’FP amb el teixit empresarial metropolità i genera valor econòmic, social i cultural al territori. Anima els estudiants a desenvolupar projectes innovadors amb les seves pròpies idees per donar resposta als reptes que es planteja el món empresarial. Fa aflorar les potencialitats de l’alumnat, en millora les competències personals i fa palesa la implicació de les empreses que aposten per l’FP. És la fusió dels projectes metropolitans Innolab, d’Innobaix, Port Innova, del Port de Barcelona, i Entra al Circuit de la innovació amb l’FP, del Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

MetròpolisFPlab1

 

logometropolis1

La primera edició del projecte MetròpolisFPlab  s’ ha portat a terme al llarg del curs escolar 2018-19 en col·laboració amb la Fundació BCN Formació Professional i amb el suport d’ altres agents del territori com Innobaix, el Port de Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya. Ha comptat amb una participació de més de 600 alumnes de 33 centres d’ FP, generant 426 idees per als 8 reptes plantejats, amb un total de 12 projectes finalistes i 6 equips guanyadors.

Vídeo resum de la 1ª edició del projecte

El  projecte combina  les demandes empresarials amb  la creació d’un entorn d’anàlisi, de formació especialitzada per mitjà de mentors i tècnics, a fi de potenciar l’emprenedoria, el treball en equip, el foment de les competències clau i l’experimentació. Es fusionen els projectes “Innolab” d’ Innobaix, “Port Innova” del Port de Barcelona i el projecte “Entra al circuit de la Innovació amb l’ FP” del Circuit de Barcelona-Catalunya, promovent la innovació oberta com a procés metodològic d’ alt valor afegit per a la seva aplicabilitat a la Formació Professional.


Vídeo presentació del projecte

Premis 2019-20:

El premi per a cada equip guanyador consistirà en el desenvolupament de la idea i/o proposta de millora en la mateixa empresa, durant un temps de 2 mesos i a través d’una beca formativa remunerada.

Un cop resolts els equips guanyadors, es proporcionarà més informació d’aquesta beca.

També hi haurà una dotació de recursos materials  als centres d’FP i reconeixement per als/les tutors/es que han assessorat i acompanyat en tot el procés als equips.

Calendari 2019-20

CalMetFPLab2

 

REPTES PRESENTATS: 

rep_mlab2

Formulari d’ inscripció al MetròpolisFPlab2: OBRIR

Descàrregues (pdf):

Infografia-Calendari

 gifclick

Organitzen:

1_Logo Versio Principal color_ ADEM BCN logo FBCNFPsmall

Amb el suport de:

logo_ajustat logo_Port_BCN_col circuit-de-barcelona

Col·labora:

sdli