L’Agència de Desenvolupament Econòmic promou les Oficines d’Atenció a l’Empresa (OAE) com a metodologia d’atenció a l’empresa metropolitana.

Durant el present mes de març, i afegint-se als serveis que ja s’ofereix als municipis metropolitans pel seu suport a l’activitat econòmica local, l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB ha posat en marxa un nou projecte: el suport i la creació d’Oficines d’Atenció a les Empreses (OAE).

El projecte OAE, prenent com a punt de partida l’experiència de Barcelona Activa en el servei d’assessorament a les empreses i l’expertesa que en aquesta matèria tenen els Ajuntaments metropolitans, aprofundirà en el funcionament del servei ofert a les empreses, dissenyant un model metropolità base d’atenció a l’empresa i l’emprenedoria. Aquest model inclourà un catàleg de serveis adaptat a les necessitats dels municipis i les empreses metropolitanes, formació pel personal tècnic municipal i un pla de comunicació adreçat al teixit empresarial.

L’atenció a l’entramat empresarial precisa d’uns estàndards de qualitat i eficiència per tal d’adaptar-se a les necessitats de les empreses, afavorint processos reactivadors de l’economia i dinamitzador de les societats locals, mitjançant l’aprofitament dels recursos endògens existents en un territori determinat i la cooperació entre l’àmbit públic i el privat. Es busca, doncs, el creixement econòmic local, creant ocupació, a fi de millorar la qualitat de vida i el benestar social de les poblacions locals.

D’aquesta manera, es preveu la creació d’una eina compartida per tot el territori metropolità per a l’atenció a l’empresa, per millorar la competitivitat i eficiència davant dels reptes i necessitats amb que trobin tant les empreses com els municipi metropolitans.

Podeu consultar més informació a la pàgina http://agenciaeconomica.amb.cat/ca/projectes/detall/-/projecteADE/7223353/7154508 .

Economia
Economia