II Taula d’Economia circular a l’AMB

Projectes per impulsar l’economia circular al territori metropolità

El dimecres 12 de desembre es va celebrar la segona Taula de l’economia circular de l’AMB sota el títol “Projectes per impulsar l’economia circular al territori metropolità”, on els participants van debatre les diferents iniciatives en economia circular dels municipis del territori i d’altres administracions supralocal.

Impulsada per l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB, a la trobada es van explicar les accions en marxa del Programa Metropolità d’Economia Circular de l’AMB; amb la intenció de contrastar l’opinió dels diferents agents metropolitans (entitats i Ajuntaments) sobre aquestes.

Entre altres aspectes, destaquen la voluntat de desenvolupar actuacions coordinades entre les diferents administracions referents a l’economia circular a escala metropolitana. Els ajuntaments van valorar molt positivament que des de l’Agència de Desenvolupament Econòmic s’hagués pres aquesta iniciativa.

En aquesta taula, a més de presentar les accions ens marxa del Programa Metropolità d’economia circular que impulsa l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB, també es van explicar les iniciatives que des d’aquest àmbit fomenten el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona; així com diferents projectes territorials de l’àrea metropolitana.

economia-circular-800x400

Presentacions:

o            Circular Economy Hotspot Catalunya 2020 i Catalunya Circular: l’Observatori d’Economia Circular. Generalitat de Catalunya.

o            L’economia circular i verda al món local: com passar a l’acció i eines pels ens locals. Diputació de Barcelona.

o            Programa d’impuls a l’economia verda i circular a l’AMB. Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB.

o            Plataforma de Recursos Circulars de l’AMB. Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB.  https://www.amb.cat/web/desenvolupament-socioeconomic/agencia-desenvolupament-economic/economia-circular

o            Ecocircular CFZ. El Consorci de la Zona Franca.

o            Eix Besòs Circular. Projecte d’economia circular dels Ajuntaments de Badalona i Sant Adrià del Besòs.

o            Projecte Zero Banals als polígons industrials de l’Hospitalet de Llobregat. AEBALL

Escriure un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *