Impulsant l’economia local. L’Associacionisme, un punt de partida

L’any 2018 es va iniciar la prova pilot per la creació, el foment i la dinamització de les associacions empresarials als polígons d’activitat econòmica (PAE) dels territoris metropolitans.

L’acció està liderada per l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB i comte amb la coparticipació dels municipis metropolitans implicats i la col·laboració de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya amb la seva expertesa en la matèria.

Els municipis participants on actualment es treballa l’actuació són Barberà del Vallès, Esplugues de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Pallejà i Ripollet. L’acció te previst ampliar-se a altres territoris al llarg de l’any 2019.

Les intervencions que es realitzen es divideixen en dues línies de treball diferenciades: d’una banda la sensibilització per l’impuls necessari per crear un òrgan referent que serveixi d’interlocutor de les demandes de les empreses instal·lades al PAE amb el municipi, i d’altre, l’estímul per potenciar el creixement i visibilitat els serveis que disposa l’associació entre les empreses del PAE per conèixer les seves actuacions.

La intervenció pretén impulsar l’associacionisme empresarial com una eina clau en la dinamització i competitivitat dels PAE així com la promoció de bones pràctiques en l’àmbit metropolità.

Associacionisme
Associacionisme