ExportMetropolis: suport en la internacionalització del teixit empresarial metropolità

ExportMetropolis és una iniciativa promoguda per l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic, juntament amb la col·laboració dels municipis metropolitans, adreçada a empreses individuals, microempreses i pimes que vulguin iniciar un procés d’internacionalització. L’objectiu principal és impulsar l’exportació del teixit empresarial metropolità i millorar-ne la seva competitivitat.

El programa s’estructura en:

  • Primera fase: Assessorament: Sessió formativa de 5 hores i elaboració d’una diagnosi del potencial exportador de l’empresa participant. Aquestes activitats es realitzen de forma gratuïta.
  • Segona fase: Promoció internacional: Participació en accions sectorials a mercats europeus (fires internacionals, reunions amb inversors, missions empresarials, etc.), segons les  característiques i necessitats de les empreses seleccionades.

En els últims dos mesos s’han realitzat 8 sessions formatives, amb la col·laboració d’11 municipis i una entitat associativa, i la participació d’una quarantena d’empreses. Totes elles han tingut una valoració molt positiva per part dels participants.

A partir de setembre i fins l’octubre, estan previstes 5 sessions més, amb la col·laboració de 6 municipis metropolitans:

L’Hospitalet de Llobregat (Gornal Activa) – 27 de setembre

El Prat de Llobregat (Centre de Promoció Econòmica) – 2 d’octubre

Gavà i Castelldefels (Centre Serveis a l’Empresa de Gavà) – 4 d’octubre

Cerdanyola del Vallès (Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica) – 9 d’octubre

Sant Boi de Llobregat (Edifici Centre de Serveis de Sant Boi) – 15 d’octubre

Barcelona (Cambra de Comerç de Barcelona) – 23 d’octubre

 

Es preveu iniciar la segona fase del projecte ExportMetropolis en l’últim trimestre de 2019 i que es desenvolupi al llarg del 2020.

Per a més informació sobre el projecte, podeu consultar el web del projecte (www.exportmetropolis.amb.cat) i el formulari d’Inscripcions.

 

Segell