SMARTMED, destinacions turístiques intel·ligents

L’AMB participa en el projecte europeu SMARTMED, amb l’objectiu d’impulsar destinacions turístiques de manera intel·ligent i inclusiva a la zona del Mediterrani.

Aquest projecte aborda els principals reptes que tenen els països de la regió mediterrània a l’hora de desenvolupar destinacions turístiques intel·ligents, inclusives i sostenibles, principalment a causa de l’alta estacionalitat i la falta de cooperació entre els principals actors públics i privats.

El projecte està liderat pel Ministeri de Turisme de la República de Croàcia, i a més de l’AMB, compta amb un total de 12 socis europeus de països com França, Grècia, Itàlia, Eslovènia, Montenegro i Portugal. La participació de l’AMB s’articula a través de l’Agència de Desenvolupament Econòmic i l’Àrea d’Internacional i de Cooperació.

El projecte té una durada de 2 anys i mig, i s’estructura segons:

  • Fase 1: fase d’anàlisi i planificació estratègica (fins el 31 de desembre de 2020).
  • Fase 2: desenvolupament d’una prova pilot per posicionar l’àrea metropolitana de Barcelona com una destinació turística intel·ligent (fins el 31 de desembre de 2021).

Aquesta experiència servirà perquè els municipis metropolitans puguin disposar de diferents eines tecnològiques i informació valuosa sobre l’ecosistema turístic, per poder desenvolupar estratègies i iniciatives turístiques més eficients i innovadores, adaptades a les seves necessitats i objectius concrets.

El projecte SMARTMED està emmarcat en l’eix prioritari 4 del programa Interreg Mediterranean, enfocat a millorar la governança a la regió del Mediterrani, i més concretament “per donar suport al procés de desenvolupament d’espais de coordinació multilaterals a la Mediterrània, amb l’objectiu de donar respostes conjuntes a reptes comuns”.

Logo Smartmed