menú de les estacions

Menjar de proximitat fora de casa, més fàcil amb el ‘Menú de les estacions’

Arrenca una iniciativa que posa a disposició dels restaurants receptes amb productes de temporada

Cireres, musclos, pèsols, espàrrecs, faves, maduixots, sardines, remolatxa i taronges. Aquests són els productes bàsics de la primera edició del ‘Menú de les estacions’, una campanya impulsada per la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021 i de la qual també en forma part l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que té com a objectiu facilitar el consum d’aliments de temporada i de proximitat entre la ciutadania a través dels restaurants.

Al llarg d’aquest 2021, i coincidint amb cadascuna de les quatre estacions, tres escoles d’hostaleria i turisme (Sant Ignasi, CETT i ESHOB) dissenyaran menús a partir d’uns productes de temporada escollits. Les instruccions per elaborar aquests plats estaran a disposició dels restaurants que s’adhereixin a la campanya, que els oferiran als seus comensals.

Qualsevol restaurant de l’AMB pot formar part d’aquesta iniciativa, només cal que s’hi apunti mitjançant aquest formulari. Un cop registrats rebran un distintiu que acredita la seva participació al ‘Menú de les estacions’ i podran començar a servir els plats proposats.

Cada restaurant podrà adaptar les receptes pensades per les escoles d’hostaleria i turisme (de tot el menú o d’alguns plats). Es tracta d’un punt de partida, d’un conjunt d’idees per facilitar el compromís de la restauració amb l’alimentació de temporada, de proximitat i sostenible i així, de retruc, fer-la arribar als ciutadans.

Podeu consultar quins són els plats de primavera i quins restaurants ja serveixen el ‘Menú de les estacions’.