espàrrecs

‘Temps d’espàrrecs’ s’adapta a la Covid-19

La fira de Gavà arrenca el 22 d’abril

Si la carxofa és el producte estrella de l’horta de Sant Boi i d’El Prat de Llobregat, l’espàrrec és el de Gavà. La temporada dels dos aliments gairebé se solapa, però hi ha temps per celebrar les bondats de tots dos, en aquest cas, amb la 89a edició de la fira ‘Temps d’espàrrecs’.

Enguany l’esdeveniment comença amb una activitat prèvia: a partir del 3 d’abril, cada dissabte de mes l’espàrrec de Gavà serà al Mercat de la Terra de Barcelona, amb una parada de venda de l’Agropecuària de Gavà.

El tret de sortida oficial de la fira serà el 22 d’abril, dia en què els mercats municipals MercaGavà i El Centre acolliran la demostració del muntatge d’una panera de verdures. Les composicions s’exposaran als mercats fins al dissabte 24, que aleshores se sortejaran entre la clientela.

El cap de setmana de l’1 i el 2 de maig la Torre Lluc acollirà el Mercat del Camp, un espai on comprar espàrrecs locals i altres aliments de proximitat.

Al Mercat de Pagès s’hi instal·larà un dels cinc photocalls que es distribuiran per la ciutat aquell cap de setmana. En aquests escenaris, tothom que s’hi faci una fotografia i la pengi a Facebook o a Instagram amb l’etiqueta del lloc entrarà en un sorteig. Els photocalls també formaran part de la gimcana ‘Temps d’espàrrecs’, que convidarà els participants a resoldre 15 enigmes per tota la vila.

Gastronomia i altres activitats
Un any més, la restauració també se suma a la fira. Del 22 d’abril al 9 de maig una vintena de restauradors oferiran platillos i menús amb l’espàrrec com a protagonista, amb la iniciativa ‘Espàrrecs a la Carta’. Els clients que acreditin haver tastat un mínim de tres menús o racions podran optar a diferents premis. Per això hauran de segellar el ‘Gavàport’, que trobaran als restaurants participants.

El comerç de Gavà tampoc es perdrà la fira, amb el concurs d’aparadors ‘La pagesia i els espàrrecs de Gavà’. Demostracions de manadar espàrrecs, animacions teatrals tematitzades i una sessió especial de contacontes sobre la feina del camp i l’espàrrec a l’Espai Maragall són, amb la missa per la Pagesia, altres activitats que tindran lloc durant el cap de semana de l’1 i 2 de maig.