carxofes

700 quilos de carxofes per a les residències de gent gran

Una iniciativa per agrair als treballadors i residents l’esforç davant la Covid-19

‘Gràcies des del Baix Llobregat’ és el nom de la campanya que, entre el 12 i el 17 d’abril, repartirà prop de 700 quilos de carxofes del Parc Agrari del Baix Llobregat entre el personal i els residents de 134 centres per a gent gran del Baix Llobregat i de L’Hospitalet de Llobregat.

És una proposta dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de Salut i de Treball, Afers socials i Famílies i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat que, amb la col·laboració de les cooperatives Agrària Santboiana i Agrícola del Prat, vol agrair l’esforç i la capacitat d’aquestes persones davant la pandèmia. I ho fan amb el producte més representatiu de la zona, la carxofa, que s’acompanya de receptes per preparar-la de diverses maneres.

Aquesta campanya ja s’ha dut a terme amb anterioritat, a centres residencials de Barcelona, Lleida i Tarragona, amb la distribució de mandarines de les Terres de l’Ebre (a la capital catalana) i de calçots de Valls a les capitals de la Catalunya nova.

En aquesta ocasió coincideix amb la temporada de carxofa, una hortalissa rica en fibra i vitamines i amb molt poques calories. A més, és un aliment de proximitat que, a la cuina, és molt versàtil.