http://badalona.cat/portalWeb/badalona.portal?_nfpb=true&_pageLabel=contingut_estatic&dDocName=AJB099372#wlp_contingut_estatic

Badalona promou la recollida de l’oli domèstic utilitzat

En col·laboració amb el grup de restauradors Forquilla Badalona

Els últims anys la separació de residus i el reciclatge s’han estès a les llars catalanes. Però un dels aliments que no s’acaba d’apartar correctament és l’oli que es fa servir a la cuina. Per tal de revertir la situació, l’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa la campanya ‘D’oli a la pica, ni mica’, en col·laboració amb el grup de restauradors Forquilla Badalona.

L’objectiu és facilitar a la ciutadania el reciclatge de l’oli. I per això, a partir d’ara l’oli domèstic usat es pot portar a qualsevol dels 32 restaurants que conformen el col·lectiu Forquilla Badalona i no només a la deixalleria. Hi ha establiments al centre de Badalona, però també a Dalt la Vila, a la Salut, la Mora, Progrés i el Raval.

A més, el consistori repartirà uns embuts enroscables a la majoria d’ampolles de plàstic per facilitar l’emmagatzematge de l’oli usat abans de portar-lo a algun dels punts de recollida.

No separar correctament l’oli utilitzat pot generar problemes greus, tant per als ecosistemes aquàtics com per a la xarxa de clavegueram.

Podeu consultar la llista dels restaurants on poder portar l’oli fet servir a la cuina aquí.