compost

Compostatge comunitari a Viladecans

Projecte pilot per reciclar els residus orgànics entre la ciutadania

Els barris de Mas Ratés i de Grup Sant Jordi de Viladecans tenen, des de finals de març, un compostador comunitari cadascun. És una iniciativa de l’ajuntament de la ciutat per promoure el reciclatge de residus orgànics entre el veïnat.

Els recipients, amb capacitat per a 35 famílies, generaran més de 300 quilos de compost d’alta qualitat quan estiguin a ple rendiment. A banda de sensibilitzar la ciutadania, amb aquests compostadors es pretén disminuir la quantitat de matèria orgànica que va a parar als abocadors, reduir l’ús de fertilitzants químics als conreus i minimitzar la contaminació de l’aire, entre d’altres aspectes.

Del compost que generaran els compostadors se’n beneficiaran els veïns del projecte pilot (per fer-lo servir per les seves plantes, per exemple) i també les zones verdes de Viladecans.