malbaratament fruita

Segona edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari

La data límit per presentar-s’hi és el 14 de juny

Productors, empreses majoristes, detallistes, emprenedors, cooperatives i entitats de caràcter social que hagin implantat projectes de reducció del malbaratament d’aliments són els possibles beneficiaris de la segona edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari.

És una iniciativa que vol promoure i reconèixer projectes d’arreu de Catalunya que lluiten contra el malbaratament alimentari i l’aprofitament d’aliments amb impacte econòmic, social i/o mediambiental als diversos esglaons de la cadena agroalimentària.

El premi consta de tres categories, cadascuna dotada amb 5.000 euros per als guanyadors. Aquestes són les seves característiques:

• millor iniciativa del sector privat. S’hi poden presentar projectes d’empreses majoristes, minoristes o del sector primari que estiguin aplicant mesures que ajudin a reduir la pèrdua d’aliments als sectors hortofructícola, carni o de la pesca i/o facilitin l’aprofitament amb impacte econòmic, social i/o mediambiental
• millor iniciativa d’emprenedoria. S’hi poden presentar iniciatives i projectes d’emprenedoria vinculats a la innovació social i/o mediambiental que tinguin com a objectiu la reducció del malbaratament i l’aprofitament alimentari a Catalunya
• millor iniciativa del tercer sector. S’hi poden presentar entitats sense ànim de lucre i cooperatives que estiguin impulsant iniciatives d’aprofitament alimentari amb caràcter social i mediambiental, amb seu a Catalunya

Hi ha temps per presentar-s’hi fins al 14 de juny de 2021. Podeu trobar més informació al web de Mercabarna.