ovelles silvopastura

Presentació de la ‘Guia per a la implantació de la silvopastura a les Muntanyes del Baix’

Forma part del marc per revitalitzar l’espai agroforestal de la zona

Què és la silvopastura? Quins beneficis aporta? Com començar a implantar-la? Aquestes són algunes de les preguntes que dimarts 27 d’abril trobaran resposta a l’acte, per videoconferència, de presentació de la ‘Guia per a la implantació de la silvopastura a les Muntanyes del Baix’.

Durant el matí Laia Batalla, directora de l’Escola de pastors, Rosa Cifuentes, directora de l’àrea de Ciutat sostenible de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Sònia Cano, tècnica de Medi ambient de l’Ajuntament de Pallejà, Laia Peidro, tècnica de Medi ambient de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, i Cristina de Llanos, pastora de Begues, explicaran en què consisteix aquesta pràctica, iniciada fa uns anys als Estats Units. L’acte el presentarà Eva Mª Martínez, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i el clourà Jordi Carbonell, responsable de Medi ambient, Cultura i Memorial democràtic.

En concret, la silvopastura és una iniciativa que combina forestació i pasturatge. És a dir, es protegeix i es mantenen els espais naturals amb animals domèstics, que alhora es beneficien de la natura (com a aliment i com a espai de pastura).

Les Muntanyes del Baix és un projecte en què 16 municipis del Baix Llobregat i el Consell Comarcal es coordinen i comparteixen estratègia i accions per la gestió de l’espai agroforestal del territori.

Podeu inscriure’us a l’acte mitjançant aquest registre.