forquilla

Primera reunió de treball de la Taula Social Metropolitana

Vol ser un espai de diàleg i d’intercanvi sobre les problemàtiques socials que afecten els municipis metropolitans

La garantia alimentària va ser el tema central de la primera reunió de treball de la Taula Social Metropolitana, que es va celebrar ahir, 2 de juny. És una iniciativa de l‘Oficina de Polítiques Socials de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, que vetlla per la cohesió social.

La reunió de feina va comptar amb la presència de Sant Boi de Llobregat, Gavà, Badia del Vallès, Esplugues de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Vicenç dels Horts i durant les pròximes setmanes s’espera que se n’hi afegeixin més. El criteri de selecció de municipis té a veure amb els projectes de garantia alimentària que estan desenvolupant i amb la diversitat de realitats que representen: mida territorial, perfil social, models de projectes, etc.

Arran de la pandèmia de Covid-19, els municipis han vist com ha augmentat el volum de sol·licituds de les famílies per rebre aliments. Aquest fet ha impulsat nous projectes, alhora que ha provocat un replantejament dels models implementats fins ara. Així, durant 2020 l’AMB va entregar 16.700 beques menjador que cobreixen el 70% del cost dels àpats al centre escolar i 1.156 que cobreixen el 100%.