Torna la Hackaton pagesa

La tercera edició tindrà lloc el 30 de juny a l’EEABB dins el marc del programa Enginy i Innovació contra el malbaratament alimentari 

Amb motiu del 50è aniversari de la UPC, l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB) organitza la Jornada Enginy i Innovació contra el malbaratament alimentari. Durant la jornada del 30 de juny es duran a terme una sèrie d’activitats i conferències per sensibilitzar i formar a les participants sobre la problemàtica i fomentar el consum responsable. Entre elles: la tercera edició de la Hackaton pagesa. 

El programa de la jornada està format per un seguit de xerrades formatives – a càrrec de diferents representants del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, de Mercabarna, i del CREDA – que se centraran a visibilitzar l’impacte econòmic, social i ambiental del desaprofitament d’aliments. La jornada també compta amb una part pràctica on es convida als assistents a espigolar les verdures de l’Agròpolis (els camps de l’EEABB) amb les quals, a posteriori, es prepararà un dinar popular. 

Hackaton pagesa
La cloenda de la jornada es farà amb la Hackaton pagesa que dinamitza la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) i que va dirigida als joves professionals del sector. Aquesta iniciativa pretén generar dinàmiques de treball i reflexió per desenvolupar idees per a la prevenció i reducció del malbaratament alimentari en diferents baules de la cadena. Una manera àgil i divertida d’implicar els més joves i animar-los a proposar solucions creatives. 

Es pot consultar el programa complet aquí i fer la inscripció prèvia a través el següent formulari