Alimentació i bon govern per a la ciutadania

L’Agència de Transparència de l’AMB organitza una jornada per a promoure les bones pràctiques en matèria d’alimentació sostenible 

Davant l’emergència de les polítiques alimentàries i la seva incumbència per a les administracions locals, l’Agència de Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) celebra aquest dimecres 14 de juliol a les 9.30 h la jornada virtual Alimentació i bon govern per a la ciutadania.

Aquest nou àmbit temàtic, que fins ara no s’abordava de manera específica, obliga les administracions a adaptar-se i plantejar-se tot un seguit de qüestions relacionades amb el bon govern. Així doncs, l’objectiu d’aquesta jornada és el d’avançar cap a una alimentació bona per a les persones, els territoris i el planeta, tot convidant a la reflexió i el debat conjunt sobre els aspectes següents:

  • ¿Com es poden generar visions més integradores i transversals que ajudin a entendre el sistema alimentari en el seu conjunt i a diferents escales? ¿Com valorar més adequadament els impactes globals de polítiques que actuen sobre alguna de les seves dimensions particulars?
  • ¿Què poden fer les administracions per coordinar millor les accions que duen a terme els diferents departaments que les componen i com es poden coordinar millor amb administracions d’altres nivells?
  • ¿Com es poden gestionar la participació i el contrast d’interessos dels diversos agents de la cadena de producció, transformació, distribució, comercialització i consum? Com es pot gestionar la participació de la ciutadania no organitzada?
  • Com incorporar la dimensió de gènere a les estratègies alimentàries?
  • ¿Com es pot abordar la qüestió de la transparència des de diferents perspectives (administració, agents econòmics del sector alimentari, consumidors…)?

La jornada se celebrarà en format virtual, per videoconferència, i es demana inscripció prèvia, atès que les places són limitades. Per inscriure’s, cal omplir aquest formulari

:: Consulta el programa complet ::