una nena llegint un llibre

Llibres per alimentar la reflexió dels infants sobre com mengen

Disponibles a les escoles del Consorci d’Educació de Barcelona

Estimular el diàleg i la reflexió, entre els infants, sobre allò que mengen. Potenciar una “mirada més crítica i conscient de l’alumnat sobre la seva alimentació”, en paraules de Yolanda Monteiro, coordinadora del Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA). Aquest és l’objectiu de l’última iniciativa de l’Associació de Mestres Rosa Sensat en col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona: la maleta de llibres “Tothom a taula! Qui menja què, com, on, quan, quant i per què… però, EP!”.

Amb motiu de l’any de Barcelona com a Capital de l’Alimentació Sostenible s’han presentat unes maletes amb una selecció de llibres, de tipologies diverses i per a totes les edats, que tenen com a nexe el protagonisme de diferents àmbits de l’alimentació sostenible.

Les maletes, que estaran disponibles durant el curs 2021-2022, estan pensades per derivar preguntes i suggerir el diàleg amb els infants d’educació infantil i primària d’un tema de justícia social des de la realitat, tenint també referents literaris. Contenen un centenar de llibres, de ficció i de no ficció, que permeten seguir un discurs sobre la manera que tenim d’alimentar-nos. És un recurs literari que s’ofereix en préstec a les escoles del Consorci.

“Amb aquests llibres per a infants, llegim per distreure’ns i assumim que tothom té dret a una alimentació sostenible, i això va des de facilitar l’accés als productes de proximitat fins a discutir al voltant de què és menjar sa”, explicava Teresa Duran, escriptora i il·lustradora que ha participat en el projecte.