7è Global Fòrum del Pacte de Ciutats de Milà

Compte enrere per a la celebració del 7è Global Forum del Pacte de Ciutats de Milà

Tindrà lloc a Barcelona entre el 19 i el 21 d’octubre

Canviar el model alimentari? Canviar el model alimentari. Aquest serà el tema central del 7è Global Forum del Pacte de Ciutats de Milà, que se celebrarà a Barcelona els dies 19, 20 i 21 d’octubre, perquè la ciutat enguany és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible (i compta amb l’adhesió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona).

“(re)connectar-se, intercanviar experiències, reptes, coneixements i bones pràctiques, per inspirar i inspirar-se amb l’objectiu compartit d’equilibrar els nostres sistemes d’alimentació urbana, alhora que abordem l’emergència climàtica.” Amb aquest esperit, que l’organització expressa al seu lloc web, tècnics i representants polítics de les principals ciutats europees i d’altres continents, així com membres d’agències internacionals, de la comunitat científica i d’organitzacions de la societat civil, es trobaran per consensuar la millor manera de promoure l’alimentació sostenible i afrontar l’emergència climàtica.

El fòrum, que tindrà lloc pocs dies abans de la conferència sobre canvi climàtic de les Nacions Unides a Glasgow (COP26), permetrà intercanviar coneixements, experiències i bones pràctiques per modificar els sistemes d’alimentació dominants i caminar cap a una dieta planetària que beneficiï les persones, els territoris i el planeta.

L’esdeveniment culminarà amb la presentació de The Barcelona challenge for good food and climate, una eina innovadora per engrescar les ciutats a treballar en la transformació dels sistemes alimentaris. Es tracta d’un repte perquè ciutats i ciutadania facin propostes per avançar en el compliment de l’Agenda 2030.

Podeu consultar el programa del fòrum aquí.