un paquet de menjar a domicili

Acció reivindicativa per la sobirania alimentària

Diumenge 10 d’octubre al parc de Joan Miró de Barcelona

“Barcelona i la seva àrea d’influència directa constitueixen un mercat alimentari de vora cinc milions de persones, i està controlat per uns quants agents empresarials. Les tres principals cadenes de supermercats i els dos majoristes més grans controlen tres de cada quatre aliments d’aquest mercat. És un oligopoli capaç d’imposar les seves condicions de qualitat i preus (ruïnosos) als i les productores”. Així parla la plataforma Veus de Sobirania Alimentària a Ciutat al manifest que ha publicat al seu lloc web.

Es tracta d’un conjunt heterogeni de persones i entitats que s’han unit per reivindicar una sobirania alimentària real, amb el desig de construir ciutats respectuoses amb l’entorn i amb tots els graons que configuren la producció, la distribució i la comercialització d’aliments.

Per fer-se sentir i donar-se a conèixer, diumenge 10 d’octubre han organitzat una acció reivindicativa al parc barceloní de Joan Miró. Entre les 10 i les 16 h s’hi faran activitats infantils i juvenils, xerrades i debats, tallers i una arrossada popular. A les 13 h hi haurà l’acte central, amb intervencions de plataformes d’agricultura periurbana, mercats de pagès, poesia i música.

Podeu consultar el programa aquí.