cartell de la campanya Tothom a taula

“Tothom a taula!” per la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible

Entre el 14 i el 24 d’octubre Barcelona acollirà 150 activitats per a tota mena de públics

Enguany, l’octubre és el mes de l’alimentació i la gastronomia sostenibles a Barcelona. Amb motiu de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible, se celebraran a Barcelona tres grans esdeveniments: el 7è Global Forum del Pacte de Ciutats de Milà, el Gastronomic Forum i la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible.

En aquest últim cas, la capital catalana acollirà 150 activitats de tota mena entre el 14 i el 24 d’octubre. L’acte inaugural, amb la interpretació de Cabo San Roque, comptarà amb la xef Carme Ruscalleda, Ferran Berenguer, d’Unió de Pagesos, José Manuel Juárez, de la Confraria de Pescadors de Barcelona, Marta Carola, de Ramats de Foc, Àngels Fises, de Paradistes Verds dels Mercats Municipals, i Felipe Corredor, de Riders x Derechos.

Un dels aspectes destacats de la Setmana és que no vol ser només un lloc de trobada per a experts i professionals, sinó també obrir-se a la ciutadania. Per això el conjunt d’activitats s’ha organitzat en set itineraris, per facilitar l’elecció dels assistents: “Patrimoni gastronòmic”, “Malbaratament vs. aprofitament”, “Urbanoruralitat i biodiversitat”, “Petjada ecològica”, “Alimentació i drets socials”, “Proximitat” i “Més setmana”.

Cada recorregut conté actes diferents, des de xerrades i debats fins a tallers, exposicions, mercats, espectacles o visites a zones agrícoles de la ciutat, que s’escamparan per tots els districtes.

La participació a les activitats és oberta i majoritàriament gratuïta, però en alguns casos cal inscriure-s’hi abans, per les mesures contra la covid-19. Podeu consultar el programa aquí.