vegetals en un mercat

Gavà presenta el full de ruta per impulsar l’alimentació sostenible, accessible i saludable

És un conjunt d’accions transversals que ara la ciutadania pot esmenar abans de l’aprovació final

El compromís de Gavà amb l’alimentació sostenible ha fet un pas endavant: ahir l’ajuntament va presentar el full de ruta “Estratègia de l’alimentació sostenible, accessible i saludable” en què, mitjançant un conjunt d’accions transversals, vol fer realitat els objectius que planteja el document.

Aquest full de ruta és fruit “d’un procés de reflexió profunda sobre el sistema agroalimentari actual de la ciutat i les implicacions directes sobre la ciutadania”, segons el comunicat del consistori.

Estableix tres objectius sobre els quals fomentarà l’estratègia: combatre l’emergència climàtica, promoure dietes sostenibles, accessibles i saludables per a tothom i impulsar l’economia local i de proximitat. Tres fites que recullen aspectes com els següents, entre d’altres:
• millorar l’alimentació de la ciutadania vulnerable
• fer realitat una alimentació més sostenible per als infants
• formar el comerç i els mercats en sostenibilitat
• adoptar bones pràctiques en economia circular/excedents alimentaris
• crear ocupació de qualitat al sector agroalimentari
• aconseguir una cadena de producció alimentària respectuosa
• crear una central de compres per a la distribució de productes de proximitat
• promoure l’elaboració de menús més equilibrats a les escoles amb proposta de sopar

Abans d’aprovar-lo definitivament, el full de ruta se sotmetrà a l’escrutini de la ciutadania. Des de la plataforma digital Gavà Participa, Gavà Decideix la població pot fer propostes de millora fins al 31 de desembre.