jove en un camp de blat

2a edició dels premis “Joves pel Demà”

La convocatòria del 2022 busca projectes d’alimentació sostenible i saludable

“Joves pel Demà” és un concurs impulsat per Fundesplai que té com a objectiu empoderar i premiar els joves que vulguin contribuir a millorar l’ecosistema. Els projectes s’han de centrar a resoldre algun problema local relacionat amb un dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ONU), que enguany és l’alimentació sostenible i saludable.

La convocatòria està dirigida a joves d’entre 13 i 17 anys, residents a Catalunya i organitzats en grups (de dues fins a sis persones). Per poder-hi participar cal omplir aquest formulari i adjuntar un vídeo d’uns tres minuts de durada on es presenti la iniciativa a concurs.

Cadascun dels cinc grups finalistes guanyarà una estada formativa de cap de setmana amb experts en sostenibilitat, 600 euros per posar en marxa la proposta i una campanya d’acció i difusió del projecte a través de les xarxes socials i les eines de comunicació de Fundesplai i del diari ARA.

A partir del 30 de març, el comitè organitzador de la convocatòria farà una preselecció dels deu projectes finalistes, i els cinc guanyadors s’escolliran per votació popular.

L’objectiu bàsic d’aquest premi és apropar els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) als joves, per mobilitzar-los i vincular-los a la comunitat i a les transformacions ambientals.