carxofa

Tornen la Carxofada i les Festes de la Carxofa del Prat

Després de dos anys d’aturada per la covid

La Carxofada del Prat torna diumenge 3 d’abril al parc del Fondo d’en Peixo del Prat de Llobregat, després de dos anys d’espera a causa de la pandèmia. Serà una jornada festiva, un dinar popular on s’hi podrà tastar la carxofa del Prat a la brasa, comprar-ne directament dels productors i participar al ball de la festa.

Com és habitual, serà un acte pensat per a tota la família, motiu pel qual s’han preparat menús per a adults, infants i vegans. Per assegurar-se el compliment de les mesures covid, enguany la venda de tiquets només serà anticipada i en línia, fins al 31 de març, aquí.

Però, a més de la Carxofada, durant el mes d’abril el municipi acollirà diversos actes per celebrar i assaborir l’hortalissa estrella. El 10 d’abril tindrà lloc l’Escarxofa&Jazz, una combinació de música i gastronomia a la plaça Joan Garcia-Nieto. Delickites, Paula Peso, The Kabooms, Flamingo Tours i Belle de Jour DJ hi posaran el ritme, mentre que Les Escarxofes del Prat s’encarregarà de la teca: arròs amorós amb la flor del Prat i de postres del delta. També serviran platillos de carxofa a la brasa o pollastre guisat amb carxofes.

Per poder assistir a l’Escarxofa&Jazz cal adquirir abans el tiquet, que té un cost de 10 euros, a La Capsa, al Teatre L’Artesà o al Cèntric Espai Cultural. El mateix diumenge 10 es podrà obtenir a la taquilla de l’esdeveniment i només s’acceptarà el pagament amb targeta.

Divendres 8 d’abril ‘La Cocina de mi vecina’, nom del grup d’intercanvi de receptes i sabers culinaris que cada divendres es troba al centre cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, convidarà tothom que vulgui a sumar-se a una trobada gastronòmica en què la carxofa del Prat serà la protagonista de les receptes que s’hi prepararan.

FiraTapa posarà el punt i final a les celebracions primaverals de tribut a la carxofa del Prat. El cap de setmana del 22 al 24 d’abril l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat organitzaran la setena edició d’aquesta mostra de tapes. Amb la carxofa del Prat com a protagonista, diversos restauradors de la ciutat elaboraran tastets.

A més, durant tot el cap de setmana a la plaça de Blanes hi haurà un mercat d’artesans, tallers de cuina i altres activitats per a tots els públics.