tomàquets de varietats diferents

Entomàque’t per saber-ho tot sobre les varietats locals de tomàquet

Jornada organitzada el 21 d’abril

El tomàquet, l’hortalissa fresca més consumida a Catalunya, s’ha convertit en exemple paradigmàtic de la pèrdua de gust i sabor dels aliments en els últims anys. Ara bé, la reivindicació d’una alimentació saludable, sostenible i saborosa ha fet que en paral·lel s’hagin multiplicat les petites iniciatives que recuperen varietats antigues d’hortalisses, entre les quals, el tomàquet.

El tomàquet mandó de Collserola, el de penjar bombeta de Cervelló o el de penjar de Molins de Rei són algunes de les varietats locals recuperades que actualment creixen al territori metropolità. Però arreu de Catalunya n’hi ha d’altres, que la jornada d’agroecologia urbana Entomàque’t donarà a conèixer.

La jornada tindrà lloc el dijous 21 d’abril a la masia Can Soler, de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h, i a més s’explicarà com millorar els conreus de tomàquet de varietats locals.

És una iniciativa de la fundació Els Tres Turons, gratuïta i oberta a tothom, amb inscripció prèvia (fins al 20 d’abril) aquí.