espàrrecs

Si arriba maig, és temps d’espàrrec de Gavà

La ciutat celebra aquest aliment local amb un programa d’activitats entre el 22 d’abril i el 8 de maig 

Dos anys després de no poder viure la Fira de l’espàrrec de Gavà a causa de la pandèmia, el festeig torna i commemora el 90è aniversari. Entre el 22 d’abril i el 8 de maig, sota el nom de “Temps d’espàrrecs”, l’Ajuntament ha programat un conjunt d’activitats per tota la ciutat amb l’espàrrec local com a protagonista. Propostes gastronòmiques, agrícoles, esportives, muscials i expositives per a tots els públics.

Per celebrar els 90 anys de la fira, enguany s’han preparat 90 activitats. Entre les relacionades amb l’alimentació, destaquen el mercat de pagès, on els productors locals vendran espàrrecs i altres aliments de proximitat; la mostra comercial i artesanal; un espai familiar per apropar l’agricultura i la sostenibilitat a les criatures mitjançant tallers, la fira agrícola i l’espai gastronòmic.

Com és tradició des del 1932, la fira agrícola acollirà l’exposició del Concurs d’Espàrrecs i Paneres, una mostra de la capacitat creativa de la pagesia gavanenca a l’hora de fer composicions artístiques amb productes del camp, llavors i fruita fresca.

Els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig se celebrarà Gavatast, l’espai gastronòmic de la fira en què una quinzena de restaurants de la ciutat elaboraran tapes amb l’espàrrec local com a protagonista. I per als qui vulguin una oferta gastronòmica més completa, entre el 22 d’abril i el 8 de maig els mateixos restaurants oferiran menús i plats amb espàrrecs de Gavà.

A més, entre el 26 d’abril i l’1 de maig, a la plaça Francesc Macià s’hi exhibirà “Cap a una alimentació sostenible. Actuem!”, una exposició itinerant organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Podeu consultar el programa complet de l’esdeveniment aquí.