camp metropolità

La UPC crea un centre de recerca i tecnologia agroalimentària

Agrotech vol acostar la recerca, la formació i la transferència tecnològica al sector agroalimentari

Avançar en la recerca, la formació i la transferència de tecnologia en l’àmbit de les tecnologies agroalimentàries és l’activitat principal del nou Centre Específic de Recerca de Tecnologia Agroalimentària (CER Agrotech-UPC), que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) acaba de posar en marxa.

Tal com expliquen els seus impulsors, té l’objectiu de “cobrir les necessitats de recerca i transferència de coneixement en el camp de la tecnificació agrícola i de l’horta, desenvolupar equips adaptats a les instal·lacions productives i promoure que els agents del sector adoptin les tecnologies”, així com “afavorir la producció d’aliments amb poca petjada de carboni i hídrica i tendir cap a productes d’alt valor afegit lligats al territori”.

Per fer-ho possible, Agrotech compta amb més de 40 investigadors de 16 grups de recerca de la UPC relacionats amb el sector agroalimentari. Entre les línies de recerca que durà a terme hi ha l’agricultura de precisió, la producció vegetal, la valorització, la digitalització o la sostenibilitat.

Les infraestructures del nou centre es reparteixen entre diversos campus de la universitat: l’Agròpolis (Viladecans), el futur DronLab del Campus del Baix Llobregat (Castelldefels) i laboratoris dels campus de Terrassa, Barcelona i Sant Adrià de Besòs.