cireres a l'arbre

Tornen les festes de la cirera

A Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat

Grana, ferma i dolça, així és la cirera del Baix Llobregat, que a partir de la segona quinzena del mes de maig cada any és motiu de celebració a Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. Després de la interrupció i les restriccions imposades per la covid-19, enguany els festejos recuperen la normalitat.

Sant Climent inaugura les celebracions amb la Festa de la cirera, que té en la 46a edició de l’exposició de cireres l’acte principal, al recinte firal. Els dies 21 i 22 de maig es podran contemplar paneres i paneretes confeccionades amb cireres climentones, així com participar en alguna de les més de 40 activitats que s’han organitzat. Hi destaquen les relacionades amb la cultura popular, la música en directe, l’espectacle de “La llegenda del cirerer” o diverses xerrades i tallers. A més, des de meitats de maig i durant el mes de juny cada cap de setmana es podran comprar cireres al mercat de pagès de la vila.

La 37a Festa de la cirera i l’agricultura de Santa Coloma de Cervelló arrencarà divendres 27 de maig i s’allargarà tot el cap de setmana. Com és habitual s’hi podran recórrer els mercats (el de la cirera i el de pagès) i exposicions plenes de la fruita del moment. A més, hi haurà balls, concerts, vermuts, tastos, correfocs, una demostració de cuina, tallers i esmorzars de forquilla.

Finalment serà el torn de Torrelles de Llobregat, que els dies 4 i 5 de juny celebrarà la 42a Festa de la cirera. Enguany s’han preparat un munt d’activitats per a tots els públics, des de concerts, la gimcana de la cirera, jocs populars o gegants fins a la mostra d’arts i oficis, un passeig pels camps de cirerers o un joc de rol vivencial. En paral·lel també hi haurà la ruta gastronòmica de la cirera, en què diversos restaurants del municipi serviran plats amb presència destacada de la fruita, així com el menú especial de la Festa de la cirera, amb un itinerari de plats establerts amb cireres.