Solidaritat a pedals!

Aquesta setmana destaquem un parell d’iniciatives solidàries a pedals on la bicicleta, a part d’aportar beneficis als seus usuaris, es converteix en instrument i vehicle d’accions per a recaptar fons per a una ONG o per conscienciar sobre iniciatives solidàries.

BICICLOWN

El proper dimecres 12 de desembre a les 19 h s’estrenarà el nou documental d’Álvaro Neil, més conegut com Biciclown, Nos vemos en el camino. El podreu veure a la botiga de Koos by Bike Tech, al número 30 del carrer Terol del barri de Gràcia de Barcelona.

Nos vemos en el camino és el documental gravat els últims dies de la volta al món en bici de l’Álvaro on explica les seves experiències durant els 13 anys que va viatjar fent de pallasso escampant somriures per allà on passava.

Els beneficis de l’entrada a l’esdeveniment, 5 € per persona, aniran en la seva integritat destinats a l’ONG Nasco Feeding minds creada per Ousman Umar, un noi de Ghana que va creuar el desert de Líbia buscant un futur millor, i que en arribar a Barcelona va trobar feina a la botiga de bicicletes del Koos. L’ONG està dedicada a millorar el futur de les nenes i els nens de pocs recursos a Ghana mitjançant l’educació i la tecnologia, on han posa’t en marxa diverses aules d’informàtica per què disposin de les eines necessàries per accedir a la informació i educació.

Ride For Her i Cycling & Cancer (La Marató de TV3)

L’altre esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana en el marc de La Marató de TV3, dedicada enguany al càncer, per sensibilitzar la població sobre la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones, i destinar els fons recaptats a la recerca biomèdica.

Ride For Her és un projecte solidari que té com a objectiu millorar la qualitat de vida en dones diagnosticades amb càncer de mama a través del ciclisme. Pel cap de setmana del 15 i 16 de desembre proposen les jornades solidàries “Cycling & Cancer” per La Marató de TV3, unes jornades esportives i culturals que tenen com a propòsit sensibilitzar i mobilitzar el col·lectiu ciclista amb la finalitat de recaptar fons per a la investigació sobre el càncer.

Programa-cycling&cancer-marato-2018-15D-006

Dissabte 15 la Plaça Meguidó de la Vall d’Hebron es convertirà l’espai solidari “Tibidabos per la Marató”, l’epicentre de totes les accions solidàries que tindran la muntanya del Tibidabo com a protagonista. Allà s’hi desenvoluparan tallers solidaris de mecànica bàsica a càrrec del Taller El Bon Pedal i podrem descobrir que és l’energia solidària gràcies a Pedal Power. La plaça serà també el punt de partida de diferents ascensions a la muntanya màgica. D’un cantó la Montse Nafria, més coneguda com Montsita i supervivent d’un càncer limfàtic, conclourà el seu repte personal de coronar 100 vegades el Tibidabo en un any, i  de l’altre els equips ciclistes Velo Club i Favelaframa participaran en el repte “10 Tibidabos per La Marató”, on volen pujar i baixar per carretera al Tibidabo 10 vegades, acumulant 4.000 metres de desnivell en menys de 7 hores, per a la investigació del càncer.

El diumenge 16 serà el torn de les activitats culturals amb el festival Eroica Solidaria a l’Eroica Caffè de Barcelona, al carrer del Consell de Cent 350. A partir de les 10h el “Market Solidari” obrirà les portes al públic, on artistes de tots els àmbits faran de la seva creativitat una moneda de canvi per ajudar a la investigació del càncer, amenitzat amb música en directe. A partir de les 17h i fins a les 21h tindrà lloc el festival benèfic “Cycling & Cancer” per la Marató de TV3,  un acte carregat de sensacions, on es posarà de manifest una altra manera de viure i de fer servir la bicicleta: el ciclisme solidari.

Animeu-vos a participar-hi!