L’oferta educativa per al curs 2015-2016 conté més de 60 propostes de visites, rutes i tallers per incorporar en el vostre projecte escolar o de lleure, per gaudir en família, per oferir a la ciutadania del vostre municipi o per complementar els cursos de formació especialitzada.
Un gran diversitat d’activitats relacionades amb 6 eixos temàtics per actuar per la sostenibilitat des del vostre entorn proper.
Us en destaquem les novetats:
Territori, ecologia i biodiversitat
Pedals al parc
Itinerari de mobilitat sostenible al parc de la Fontsanta de Sant Joan Despí es descobriran els valors ecosistèmics del parc a través dels principals punts d’interès socioambiental, però a ritme de bicicleta! Al Parc Ciclista del Llobregat, aprendrem a posar a punt la bicicleta i posarem a prova les nostres habilitats.
Aigua i biodiversitat al parc de Can Zam
Visita guiada i taller on, tot fent de petits naturalistes, coneixereu la biodiversitat del llac naturalitzat del parc de Can Zam, situat entre el riu Besòs i la serralada de Marina i com l’aigua i la seva gestió, afavoreixen la presència de fauna al Besòs i al propi parc.
Energia i canvi climàtic
Experimentem amb el canvi climàtic
A traves de dinàmiques de resolució de problemes i petits experiments podreu comprendre el fenomen del canvi climàtic, les seves causes i conseqüències i com podem actuar per contribuir a la reducció d’aquest canvi.
Endinsa’t en l’aigua i l’energia a casa!
Taller per descobrir com usem, on és i per on s’escapa l’energia a casa. Com es reflecteix a les factures i quina petjada de carboni té el nostre ús de l’energia. Una activitat per compartir idees pràctiques sobre què podem fer a casa per a no perdre energia o fins i tot com en podríem generar. Usem la mateixa energia quan juguem a la consola o naveguem via WiFi a l’ Internet? Descobrireu què podem carregar amb plaques solars.
Recursos i residus
L’activitat té com a objectius principals aprendre que un residu és un recurs potencial que en podem treure profit i els diferents processos que es duen a terme dins una planta de selecció d’envasos. Durant l’activitat s’identificaran en els envasos més freqüents que es generen i es reflexionarà sobre els recursos que s’han necessitat per produir aquests envasos i els seus impactes en el planeta. Un cop identificats, s’experimentarà com separar els materials atenent a diferents característiques (pes, volum, característiques magnètiques, etc.).
Transformem els materials (envasos)
Taller participatiu amb dinàmiques experiencials i manipulatives per reflexionar sobre el valor dels residus entesos com un recurs, per reforçar els coneixements que es tenen sobre els residus que es dipositen al contenidor d’envasos lleugers i les 4R (repensar, reduir, reutilitzar i reciclar) i pensar en bones pràctiques. Finalment es reutilitzarà un envàs per convertir-lo en un nou objecte útil i on es recolliran les bones pràctiques.
Salut ambiental
Stop soroll, fem salut!
L’objectiu d’aquesta activitat és identificar els diferents tipus de contaminació i quins efectes tenen sobre la salut. Es treballa com a exemple la contaminació acústica per prendre consciència de com l’excés de soroll té efectes negatius sobre la salut. S’identifiquen les fonts quotidianes de generació de soroll, s’aprèn a mesurar el soroll, i es proposen accions de prevenció per millorar la qualitat acústica de l’entorn.
El PMES també ofereix altres recursos educatius (dossiers, contes, guies, vídeos, etc.) que us podeu descarregar aquí.
Seleccioneu i combineu les activitats que més s’adapten al vostre itinerari didàctic, curs o mòdul formatiu.
I per a més informació o reserves, podeu contactar al telèfon 93 238 93 51 o a través del correu electrònic reserves.pmes@amb.cat.
Totes les activitats són gratuïtes!