PMES 2015-16, nova temporada

L’oferta educativa per al curs 2015-2016 conté més de 60 propostes de visites, rutes i tallers per incorporar en el vostre projecte escolar o de lleure, per gaudir en família, per oferir a la ciutadania del vostre municipi o per complementar els cursos de formació especialitzada.

Un gran diversitat d’activitats relacionades amb 6 eixos temàtics per actuar per la sostenibilitat des del vostre entorn proper.

Us en destaquem les novetats:

Territori, ecologia i biodiversitat

 

Pedals al parc

Pedals al Parc

 

Itinerari de mobilitat sostenible al parc de la Fontsanta de Sant Joan Despí es descobriran els valors ecosistèmics del parc a través dels principals punts d’interès socioambiental, però a ritme de bicicleta! Al Parc Ciclista del Llobregat, aprendrem a posar a punt la bicicleta i posarem a prova les nostres habilitats.

 

Aigua i biodiversitat al parc de Can Zam

Visita guiada i taller on, tot fent de petits naturalistes, coneixereu la biodiversitat del llac naturalitzat del parc de Can Zam, situat entre el riu Besòs i la serralada de Marina i com l’aigua i la seva gestió, afavoreixen la presència de fauna al Besòs i al propi parc.

 

Energia i canvi climàtic

 

Experimentem amb el canvi climàtic

A traves de dinàmiques de resolució de problemes i petits experiments podreu comprendre el fenomen del canvi climàtic, les seves causes i conseqüències i com podem actuar per contribuir a la reducció d’aquest canvi.

Endinsa’t en l’aigua i l’energia a casa!

Taller per descobrir com usem, on és i per on s’escapa l’energia a casa. Com es reflecteix a les factures i quina petjada de carboni té el nostre ús de l’energia. Una activitat per compartir idees pràctiques sobre què podem fer a casa per a no perdre energia o fins i tot com en podríem generar. Usem la mateixa energia quan juguem a la consola o naveguem via WiFi a l’ Internet? Descobrireu què podem carregar amb plaques solars.

Recursos i residus

 

Recursos en transformació

L’activitat té com a objectius principals aprendre que un residu és un recurs potencial que en podem treure profit i els diferents processos que es duen a terme dins una planta de selecció d’envasos. Durant l’activitat s’identificaran en els envasos més freqüents que es generen i es reflexionarà sobre els recursos que s’han necessitat per produir aquests envasos i els seus impactes en el planeta. Un cop identificats, s’experimentarà com separar els materials atenent a diferents característiques (pes, volum, característiques magnètiques, etc.).

Transformem els materials (envasos)

Taller participatiu amb dinàmiques experiencials i manipulatives per reflexionar sobre el valor dels residus entesos com un recurs, per reforçar els coneixements que es tenen sobre els residus que es dipositen al contenidor d’envasos lleugers i les 4R (repensar, reduir, reutilitzar i reciclar) i pensar en bones pràctiques. Finalment es reutilitzarà un envàs per convertir-lo en un nou objecte útil i on es recolliran les bones pràctiques.

 

Salut ambiental

 

Stop soroll, fem salut!

L’objectiu d’Stop Sorollaquesta activitat és identificar els diferents tipus de contaminació i quins efectes tenen sobre la salut. Es treballa com a exemple la contaminació acústica per prendre consciència de com l’excés de soroll té efectes negatius sobre la salut. S’identifiquen les fonts quotidianes de generació de soroll, s’aprèn a mesurar el soroll, i es proposen accions de prevenció per millorar la qualitat acústica de l’entorn.

El PMES també ofereix altres recursos educatius (dossiers, contes, guies, vídeos, etc.) que us podeu descarregar aquí.

 

Seleccioneu i combineu les activitats que més s’adapten al vostre itinerari didàctic, curs o mòdul formatiu.

 

Catàleg d’activitats per a adults, famílies i gent gran  del Programa Metropolità d’Educació per a la Sostenibilitat de 2015-2016

I per a més informació o reserves, podeu contactar al telèfon 93 238 93 51 o a través del correu electrònic reserves.pmes@amb.cat.

 

Totes les activitats són gratuïtes!

Enllaços relacionats:

Escriure un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *