Espais i equipaments del PMES

El Programa metropolità d’educació per a la sostenibilitat té la voluntat de fer arribar les seves activitats educatives al conjunt de la ciutadania, per tal de contribuir a la reflexió crítica i el foment d’actituds i accions sostenibles i responsables per la protecció de l’entorn. Per això realitza les seves activitats de forma gratuïta a diferents espais i equipaments.

Les Biblioteques, més enllà de la cultura.

Tot i que la biblioteca va néixer vinculada al llibre, aquesta ha estat capaç d’adaptar-se a l’entorn i incorporar de manera natural la dinamització de moltes activitats. Aquesta capacitat d’adaptació les ha convertit en un espai comunitari amb una multiplicitat de recursos que van més enllà dels pròpiament lligats al sector cultural.

És en aquest marc que les biblioteques troben en l’oferta d’activitats del PMES un aliat ideal per reforçar el seu potencial com a espai d’aprenentatge obert, dinàmic i transformador.

Aquestes són algunes de les properes activitats del PMES a les biblioteques:

Els Centres Cívics, motors del territori.

Aquests equipaments municipals són autèntics motors de dinamització sociocultural que tenen com a finalitat promoure el civisme i articular la col·laboració amb el teixit associatiu de l’entorn.

Els centres cívics tenen la capacitat de generar espais d’intercanvi i participació ciutadana, divulgar coneixements i donar suport i acollida a iniciatives que beneficien el territori.

Reserva ja una activitat del nostre catàleg i descobriràs com la nostra oferta d’activitats són ideals per a reforçar paper de motor de participació i canvi del territori del centre cívic.

Els Casals, l’espai dels veïns i veïnes

Efectivament, els casals són un espai singular i únic per a parlar d’allò que interessa o preocupa als veïns i veïnes.

Sabem que l’estalvi energètic, la reducció de residus o la conservació de l’entorn formen part d’aquestes preocupacions dels veïns i veïnes, a les que les nostres activitats hi donen resposta.

Les nostres activitats

Són diverses les activitats que poden ser d’interès per a les biblioteques, casals i centres cívics, però nosaltres us recomanem les següents:

Tallers i activitats

És un bluf, l’economia circular?.

Taller participatiu que permet reflexionar sobre el model de consum actual, descobrir la complexitat del cicle de vida dels materials d’objectes quotidians o de subproductes d’una activitat industrial, i complexitat de la gestió dels materials per tal de reincorporar-los en el circuit productiu, un cop utilitzats.

Transformem els materials (envasos).

Taller que consta de diferents dinàmiques per a endinsar-te en el món de les 4 R (Repensar, Reduir, Reutilitzar i Reciclar) i reflexionar sobre bones pràctiques quotidianes.

Un got d’aigua?

L’objectiu d’aquesta activitat és sensibilitzar sobre la qualitat de l’aigua de xarxa i fomentar-ne el consum. Donar a conèixer els diferents tipus d’aigua ― potable, depurada, regenerada i dessalinitzada ― i, especialment, les característiques de l’aigua potable de l’aixeta.

Funcionem amb renovables?

Activitat on els participants tindran l’oportunitat d’experimentar mitjançant diferents fonts d’energia renovable: solar tèrmica, solar fotovoltaica, eòlica i minihidràulica.

Experimentem amb el canvi climàtic

Un taller dinàmic i vivencial per experimentar sobre l’augment de la temperatura del planeta mitjançant experiments reals i mesuraments amb termòmetres i cúpules, i per reflexionar sobre què és i perquè es dóna l’efecte hivernacle.

Visites guiades i matinals

Visites guiades a instal·lacions els dissabtes.

El PMES ofereix visites gratuïtes a les instal·lacions de tractament de residus municipals i d’aigües residuals. Aquestes activitats es realitzen en dissabtes al matí.

Matinals per a gent gran 

Disposem de paquets temàtics que ofereixen combinacions de visites a instal·lacions i activitats en una mateixa sortida. Cada paquet es centra en un eix temàtic: Energia i canvi climàtic, salut ambiental, mobilitat sostenible,etc.

Si sou una biblioteca, un centre cívic o un casal us animem a fer les vostres reserves!

Per a més informació i reserves podeu contactar al telèfon 93 238 93 51, al correu electrònic reserves.pmes@amb.cat o emplenar el formulari d’inscripció.