DMMA 2016

L’Assemblea General de les Nacions Unides va establir al 1972 que el 5 de juny seria el Dia Mundial del Medi Ambient, amb l’objectiu de sensibilitzar la població mundial en relació a temes ambientals per tal que tingui un paper actiu en el desenvolupament sostenible.

El lema d’aquest any és el “Comerç il·legal d’espècies salvatges” (Illegal Trade in Wildlife). Aquesta resolució de l’ONU ve donada perquè el mercat il·legal d’espècies és el tercer crim organitzat a escala global pel que fa al volum de negoci (després del de drogues i armes), a més de ser la segona causa de pèrdua de biodiversitat en el món (després de la destrucció de l’hàbitat).

L’Àrea Metropolitana de Barcelona és una administració pública compromesa per al foment de la sostenibilitat i per a la protecció del medi ambient. Per aquest motiu, compta amb el Programa Metropolità d’Educació per a la Sostenibilitat (PMES), el qual ofereix més de 120 activitats per a tots els públics i sobre diferents temàtiques ambientals, i que pretén capacitar a la ciutadania per a una acció responsable i transformadora de la societat.

Per celebrar el dia 5 de juny hem organitzat diferents activitats del PMES a diferents punts del territori metropolità al voltant de:

El cicle dels residus i els recursos,

Amb l’objectiu de fomentar en el ciutadà capacitats per fer front als canvis que afecten al model de recollida i tractament de residus hem preparat dues activitats molt interessants:

Cal inscripció prèvia

Telèfon: 93 238 93 51  / reserves.pmes@amb.cat

No cal inscripció prèvia

El cicle de l’aigua

Volem apropar i difondre els beneficis de l’aigua regenerada, un recurs hídric encara no gaire conegut a casa nostra.

Amb el taller Aigua neta! Amb el que experimentaràs  els processos de depuració de l’aigua.

No cal inscripció prèvia

La salut ambiental

És important donar a conèixer què significa, quins són els factors que hi influeixen i com afecten a la nostra salut.

Et convidem a participar en el taller Stop Soroll, fem salut! en el que et parlem de la contaminació acústica i i com prevenir-la.

No cal inscripció prèvia

Energia

Volem sensibilitzar sobre la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica i donar a conèixer el paper de les energies renovables.

Amb l’activitat “Construïm un molinet de vent” on aprendràs el funcionament de dos tipus diferents d’energia renovable (eòlica i solar fotovoltaica) mitjançant una maqueta d’un petit aerogenerador i una motxilla solar. Després construiràs un petit enginy per endur-te a casa!

No cal inscripció prèvia

Totes les ACTIVITATS són GRATUÏTES!

DMA2016-Activitats PMES