Novetats per la temporada 16-17

Pel proper curs podràs gaudir de moltes novetats! Durant el 15-16 tot l’equip del PMES ha treballat de valent per renovar activitats, dissenyar-ne de noves, elaborar nous recursos educatius, etc. tot pensant en els nostres participants! A continuació et fem un avançament de totes les novetats.

ACTIVITATS REVISADES

Les activitats a l’aula “Coneix millor l’aigua!” i “Com es depura l’aigua?” han passat per moltes aules de centres educatius del territori metropolità. Però enguany s’han estat revisant per actualitzar els conceptes i incloure dinàmiques molt més atractives, participatives i que fomentin bones pràctiques per a l’ús de l’aigua.

IMG-20160112-WA0002

Coneix millor els residus! És una altra de les activitats que hem renovat. En aquesta activitat a l’aula els participants simularan cuinar i aprendran els diferents tipus de residus i com s’han de separar, quins residus es generen en un simple esmorzar, entre altres, partint de situacions quotidianes.

La vall d’en Joan: de dipòsit controlat a espai restaurat és una visita guiada a un antic dipòsit de residus. Però, com ha canviat el consum des de principis del segle XX fins a l’actualitat? Com seran els residus i el consum al 2100? Què s’ha fet per restaurar un antic abocador de residus? I quines espècies hi habiten ara? En aquesta activitat renovada de 3 h dins de l’espai natural del Garraf podràs aprendre sobre l’evolució dels residus, reflexionar sobre els hàbits de consum i identificar espècies de flora i fauna.

ACTIVITATS NOVES

Tanquem el cicle és una activitat a l’aula per a primària on els participants aprendran què se’n fa d’un residu que hem llençat al contenidor o què hem portat a la deixalleria. Podran  descobrir que el cicle dels residus i dels recursos pot ser infinit, mitjançant una aplicació digital on relacionaran un residu amb el nou producte que es podrà fer de material reciclat.

És un bluf l’economia circular? És un taller per a públic adult on aprendran què és el que hi ha al darrera d’un llibre, d’una bici o d’uns texans. En grups es buscaran solucions per oferir serveis amb productes que abans eren un residu amb diferents empreses a un polígon industrial figurat.

Baixem els fums! Activitat a l’aula per als més petits on, en forma de joc, hauran de defensar l’ús de diferents mitjans de transport que la família Esmou faran en els seus trajectes quotidians. A més, tindran un joc de cartes on apareixen una sèrie de mitjans de transport, els impactes i prestacions que hi estan directament vinculats. D’aquesta manera es busca la promoció d’hàbits de mobilitat sostenible amb la intenció de millorar la qualitat de l’aire del nostre territori.

En marxa per la salut ambiental: Aquesta activitat dirigida a 3r i 4t d’ESO, batxillerat, gent gran i públic adult consisteix en fer una ruta en un autobús elèctric o híbrid des del mirador de Torre Baró fins al Port de Barcelona, on es faran diferents dinàmiques i explicacions que permetran saber què és la contaminació atmosfèrica, quines són les principals fonts i contaminants, quines mesures de control s’efectuen i què és el que podem fer cadascun de nosaltres per millorar la qualitat de l’aire.

Respira AMB Bicicleta: és una activitat nova per a secundària, adults i famílies. Es basa en un itinerari en bicicleta entre dos municipis metropolitans per fomentar l’ús de mitjans de transport sostenibles, especialment la bicicleta, per a la prevenció de la contaminació atmosfèrica.

RespirAMBicicleta

I estigues atent, perquè de cara al 2017 tindrem encara més novetats!

Recorda que totes les activitats del PMES són GRATUÏTES. Per fer una inscripció només cal que et posis en contacte amb la Central de Reserves del PMES, trucant al 93 238 93 51, o enviant un correu a reserves.pmes@amb.cat, o bé omplint el formulari online.

Ens veiem al PMES!