Energia per a tothom a les biblioteques

El programa Compartim un futur, a més d’un ampli ventall d’activitats i recursos educatius, també ofereix exposicions itinerants que estan en circulació a través de diversos equipaments públics. L’exposició Energia per a tothom tracta sobre el tema de la pobresa energètica, explica les seves causes  i conseqüències i proposa tot un seguit de criteris d’eficiència i estalvi d’energia per fer-li front. Diferents biblioteques del territori metropolità han disposat temporalment d’aquesta exposició i han realitzat simultàniament alguna de les activitats del programa. La col·locació dels plafons a l’entrada dels equipaments ha permès que tots els usuaris en puguin gaudir i, a més, les activitats i tallers realitzats de forma complementària han assolit una elevada participació per part de públic infantil i familiar.

Ara més que mai, la biblioteca és un espai de trobada on els ciutadans participen de forma activa i ens ajuden a enriquir-nos mútuament” comenta Imma Grau, de la Biblioteca La Ginesta de Begues.

Míriam Vaca, directora de la Biblioteca de Pallejà, explica que “és una manera divertida i dinàmica de donar a conèixer als infants les energies renovables” i que “els participants van quedar molt contents“.

Rosa Maria Ferrer, de la Biblioteca de Gavà, afegeix que combinant l’exposició amb el taller Construïm un molinet de vent?  “els nens gaudeixen molt i a més es familiaritzen amb les energies renovables”.

Inmaculada Casals, de la biblioteca Can Casacuberta de Badalona, afirma que “les exposicions combinades amb activitats complementàries, ja siguin adreçades a infants o a adults, generen més interès” arrel d’haver realitzat el taller Agafem el cabàs!

Les biblioteques són espais de trobada que estimulen la participació ciutadana i contribueixen a l’enriquiment col·lectiu, fet que les converteix en un lloc idoni per proposar solucions als problemes que afecten, en major o menor mesura, a la nostra societat.

Us convidem a acollir, de forma totalment gratuïta, l’exposició Energia per a tothom i fer divulgació sobre la situació de pobresa energètica proposant alternatives per a què els col·lectius més vulnerables puguin afrontar-la. Gràcies a la col·laboració amb la Diputació de Barcelona no us heu de preocupar pel trasllat ni muntatge de l’exposició.

Per a més informació i reserves podeu enviar un correu a educacioambiental@amb.cat.

Enllaços relacionats:

Escriure un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *