Dia mundial de la Vida Silvestre

El Dia Mundial de la Vida Silvestre, impulsat per la secretaria de la Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES), pretén ser una ocasió per conscienciar a la població sobre la necessitat de conservar la nostra biodiversitat i lluitar contra els delictes ambientals. Enguany s’ha emmarcat la jornada sota el lema “Escoltem la veu dels joves” per fer èmfasi en la seva capacitat de presa de decisions i remarcar la importància de la seva participació en l’afrontament dels reptes actuals i el desenvolupament de projectes de futur més sostenibles.

La pèrdua d’hàbitat, el canvi climàtic i la sobreexplotació dels recursos naturals són alguns dels principals factors que amenacen la biodiversitat del nostre territori. Per fer front a aquesta situació és necessari reflexionar sobre la bellesa de la immensa diversitat de formes de vida i sobre els beneficis ecològics, socials, econòmics, científics, educatius i culturals que ens aporten. Els hàbits de consum i de transport actuals estan posant en perill la integritat dels ecosistemes, reduint la seva resiliència i generant preocupació sobre el futur de moltes espècies, incloent l’espècie humana.

L’educació és una de les eines fonamentals per transmetre coneixements, prendre consciència de les problemàtiques ambientals i capacitar a les persones per millorar la societat i decidir de forma responsable sobre el seu futur i el del nostre planeta. Us animem a participar a les activitats gratuïtes que ofereix el programa Compartim un futur per familiaritzar-vos amb aquesta causa i posar el vostre gra de sorra en la conservació de la biodiversitat de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Algunes activitats de l’eix de territori, ecologia i biodiversitat per a públic adult, familiar i escolar:

Més activitats a la nostra pàgina web.