Com funciona una planta de triatge d’envasos lleugers?

Us heu preguntat mai què passa després de llençar la bossa d’envasos lleugers al contenidor? Què se’n fa, d’aquests envasos? Com se separen?

Trobareu la resposta al vídeo que hem publicat a les xarxes socials Com es gestionen els residus?, on s’explica, pas per pas, com arriben els envasos lleugers des del contenidor de sota de casa nostra fins a la planta de triatge. En aquesta instal·lació, un seguit de màquines (i de personal especialitzat) van separant els diferents tipus de materials utilitzant diverses tècniques. Un cop realitzat tot aquest procés de separació, podem fer arribar aquests materials a les plantes recicladores, on seran transformats en nous recursos. No us el perdeu!

Al territori metropolità, disposem de diverses plantes de triatge d’envasos lleugers: la planta de triatge de Gavà-Viladecans, la planta de triatge de Montcada i Reixac i la planta de triatge de residus inorgànics de Molins de Rei. Atesa la situació actual per la covid-19, no es poden visitar, però trobareu informació d’interès i publicacions relacionades al web. També podeu contactar per obtenir informació més detallada.