“Para el carro!”, el nou projecte d’ApS del programa Compartim un Futur

L’Anna Escolà, una de les educadores més veteranes de l’equip, va encetar aquest mes de setembre la primera sessió de l’ApS “Para el carro!” a l’escola Nostra Senyora del Mar del Prat de Llobregat. Els alumnes de 3r d’ESO van descobrir a través d’un vídeo i un joc de preguntes què s’amaga darrere del que mengem. Per exemple: quanta aigua s’utilitza per fer un bistec de vedella? Influeix l’origen del que mengem? I l’ocupació del sòl, què és? Aquestes i altres preguntes van sorgir durant la sessió i s’aniran treballant aquest trimestre. I és que cal conèixer bé la problemàtica per trobar-hi solucions. Aquesta classe s’acabarà convertint en protagonista d’un servei a la comunitat que busqui revertir el problema derivat de la generació de residus del sistema alimentari actual.

Com aquesta classe, altres de 3r i 4t d’ESO de dotze centres diversos de l’àrea metropolitana treballaran, a través de sessions guiades i autònomes, els problemes de la indústria alimentària; i, el que és més important, pensaran en solucions en forma de servei comunitari que impliquin el barri o entitats properes al seu centre educatiu per posar el seu granet de sorra per una alimentació sostenible. Des del Compartim un Futur acompanyarem amb molta il·lusió l’engendrament d’aquests projectes i us n’anirem informant, així que estigueu ben atents!