3, 2, 1… Acció!

Amb la celebració de la COP26, el canvi climàtic aclapara portades de diaris i notícies. Però com ens afectaran aquests canvis a escala metropolitana? El canvi climàtic no només comportarà un augment de les temperatures, sinó que també afectarà la salut de les persones més vulnerables. A més, disminuirà la disponibilitat dels recursos hídrics, hi haurà afectacions a certes infraestructures com les rondes o el clavegueram, augmentarà el risc d’incendis i d’inundacions i algunes platges podrien retrocedir fins a 13 metres. Per fer-nos-en una idea, es calcula que l’augment de la temperatura mitjana serà d’entre 1,5 i 4 ºC i que hi haurà un increment del nombre de dies càlids i de les nits tropicals, així com de les onades de calor.

El curs anterior, el Compartim un Futur va enllestir l’exposició “3, 2, 1… Acció!”, que pretén conscienciar sobre la importància d’actuar envers el canvi climàtic i va ser produïda arran de la redacció del Pla clima i energia 2030. L’exposició es basa en una taula tàctil que presenta diferents dinàmiques i jocs per conèixer com afecta el canvi climàtic al territori metropolità, com podem actuar nosaltres i com actua l’AMB. Enguany, l’exposició es posa en marxa per poder sensibilitzar sobre la problemàtica del canvi climàtic i donar eines per fer-hi front.

Si us interessa sol·licitar-ne el préstec, només cal que us poseu en contacte amb el Servei d’Assessorament del programa.