Entrevista del mes a Elisabet Cañadillas i Iolanda Sipiña

En quin centre treballeu? Quines assignatures impartiu?

Treballem al CEE Can Rigol. Nosaltres fem un Programa de Diversificació Curricular (PDC). Treballem a partir de tres àmbits i les assignatures corresponents que impartim:

Àmbit científic i tecnològic: matemàtiques, coneixement del medi natural, afectiu sexual, àmbit digital.

Àmbit lingüístic i social: llengua catalana i literatura , medi social i cultural,  educació en valors socials i cívics…

Àmbit pràctic: pràctiques laborals en empreses externes, món laboral, autonomia personal i social…

Amb quin grup heu participat al Compartim un Futur?

Amb el grup del PDC. Es tracta d’un grup d’alumnes amb diversitat funcional d’edats compreses entre els 16 i els 21 anys.

En quin projecte d’ApS heu participat?

En el “Para el carro!” de l’AMB, d’alimentació sostenible.

Què és el que més us ha agradat del Projecte ApS?

ÉS un projecte molt interessant, perquè tracta d’un problema molt actual. El projecte està molt ben estructurat i això també ajuda al nostre tipus d’alumnes.

L’acompanyament i el treball de l’educadora de l’AMB ha estat molt important: ha sabut motivar-los i ella ha estat molt propera amb els alumnes.

També ens ha encantat veure la implicació que ha comportat per part dels nostres alumnes a l’hora de realitzar les diferents activitats i accions. Fer aquest projecte els ha ajudat a canviar hàbits, han après moltes coses, han treballat autònomament i amb iniciativa. Han pogut ser creatius a l’hora de pensar solucions i missatges de sensibilització.

Al centre, com treballeu l’educació per la sostenibilitat?

El nostre centre és escola verda, tenim un equip de professionals que porten a terme diferents accions durant tot el curs, tenim uns delegats verds (alumnes) que s’encarreguen  de controlar diferents aspectes relacionats amb la sostenibilitat del centre. Reciclem i reutilitzem. Aquest curs comencem un projecte nou: compostatge a l’escola.

Dels coneixements apresos, què creieu que podreu posar en pràctica en el vostre dia a dia?

Moltes coses, però per començar gràcies a aquest projecte farem una campanya de sensibilització contra el malbaratament alimentari a la nostra escola (tant per al professorat com per a l’alumnat i les famílies). Els alumnes seran els transmissors d’aquest missatge i això és molt important.

Què creieu que us pot oferir un programa com el Compartim un Futur?

La possibilitat de fer canviar hàbits i pensaments en les persones relacionats amb la sostenibilitat del planeta, del nostre dia a dia. Crear entre tots un present i sobretot un futur  millor. Tenir la possibilitat de fer-ho amb els alumnes és genial.