Un acte telemàtic d’intercanvi posarà punt i final a la prova pilot de l’ApS “Para el carro!”

Durant el primer trimestre d’aquest curs 2021-2022, 12 centres de l’àrea metropolitana de Barcelona han dut a terme el projecte d’aprenentatge servei “Para el carro!”. Durant els mesos que va durar el projecte, 15 grups classe de 3r i 4t d’ES0 i un centre d’educació especial van aprofundir en el tema de l’alimentació sostenible i van acabar convertint aquest aprenentatge en serveis a la comunitat ben diversos.

Un rap dels residus, una campanya de sensibilització per a les botigues del poble, un taller amb infants d’una escola de primària o una xerrada a l’associació de veïns són només alguns dels exemples que van acabar sorgint en els grups formats als diferents centres. En el procés de “Para el carro!” es va donar molta llibertat a l’alumnat a fer el seu propi servei, un repte no gens fàcil, però que ha acabat donant forma a totes aquestes accions.

El dijous 7 d’abril a les 9 del matí es farà una trobada telemàtica d’una hora per tal d’intercanviar les experiències de tots els centres. Alumnes, professors i alguns tècnics de medi ambient dels ajuntaments seran els protagonistes de la trobada. Deixarem un espai per extreure valoracions i així els pròxims cursos continuarem millorant el projecte. I no menys important, també serà un moment de celebrar i felicitar alumnes i professors per la feina feta i que ens ha apropat una mica a més cap a una alimentació sostenible.