SETMANA EUROPEA DE L’ENERGIA SOSTENIBLE 2022

Enguany la Setmana Europea de l’Energia Sostenible se celebrarà del 26 al 30 de setembre. Com cada any, animem els ajuntaments a adherir-vos-hi i a conèixer les accions de suport que us oferim els diferents organitzadors: ICAEN, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Diputació de Tarragona, Diputació de Lleida, AMB, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, CILMA i Ajuntament de Barcelona.

A més, en aquesta edició, us proposem que organitzeu jornades de portes obertes a projectes d’energia sostenible. Es tracta d’una iniciativa comuna a tots els municipis de Catalunya per obrir a la ciutadania diversos edificis i equipaments que disposin d’instal·lacions, tant públiques com privades, de producció d’energia d’origen renovable o d’eficiència energètica. A part de les visites es podran organitzar altres activitats relacionades amb les instal·lacions com xerrades explicatives, activitats lúdiques o altres. Més informació a la web.

Per a més informació, podeu veure en aquest enllaç la reunió que es va organitzar amb els municipis per presentar la Setmana el passat 7 de juny.

Us recordem que en cas que l’ens local estigui interessat a sol·licitar recursos presencials de suport podeu veure el Catàleg de recursos per als ens locals en l’àmbit competencial corresponent. 

El termini per sol·licitar recursos és fins al 30 de juliol.

Adhesions

Adherir-se, manifestar compromís i participar a la Setmana de l’Energia Sostenible 2022, segons formulari en línia

L’adhesió  a la Setmana no implica la petició de recursos, sinó el compromís de l’ens local, entitat, empresa o persona a títol a individual a donar suport i alinear-se amb els objectius de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022.

La participació a la Setmana implica organitzar una o diverses accions en el marc de la campanya o incloure accions ja previstes dins aquest paraigües. 

S’anima a tots els ens locals adherits al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia a adherir-se a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022 com a resposta als compromisos climàtics adquirits.

Materials de la campanya de comunicació

Ja està disponible la imatge per la campanya de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022 per part de la Generalitat de Catalunya.

El missatge d’aquesta edició es basa en què el nou model energètic ja s’està començant a instaurar, que és canvi que ja està en marxa i que cal que la implicació activa de tota la ciutadania. 

La web ja està actualitzada amb la imatge i el pòster editable per a ajuntaments i entitats.

En breu disposareu d’una falca de ràdio/locució de l’espot i un nou catàleg de recursos virtuals per fer arribar a la ciutadania. La campanya publicitària en mitjans de comunicació generalistes està prevista entre el 19 i el 30 de setembre. Us n’anirem informant.

Activitats i recursos que oferim des de l’AMB

Activitats i tallers

Informació i reserves de les activitats: https://www.amb.cat/web/ecologia/agenda/inscripcions-activitats/

Exposicions

Informació i reserves de les exposicions: assessoria.compartim@amb.cat; 671 33 23 12

Publicacions

Agenda d’activitats

Es donaran d’alta les activitats pròpies que s’organitzaran a l’Agenda d’activitats de la Setmana de l’Energia de l’ICAEN. Les activitats cedides les publicaran les mateixes entitats supramunicipals en nom de l’ens local.