Organitza bé la nevera!

Sabies que la manera com organitzes la nevera pot afectar el seu rendiment energètic?

Et donem alguns consells per ser més eficients:

  • No omplis la nevera del tot! Una nevera molt plena fa un sobreesforç i gasta més energia.
  • Compra el que realment necessitis i escull una nevera apropiada a les teves necessitats, que no sigui ni massa grossa, ni massa petita.
  • Aprofita la fredor dels productes congelats: si necessites descongelar algun producte alimentari, pots fer-ho dins la nevera per aprofitar aquest fred addicional per ajudar l’aparell i que així consumeixi menys electricitat. A més, tindrà un valor afegit: El menjar descongelat dins la nevera es manté en més bones condicions.
  • Si cuines més menjar del compte i el vols guardar a la nevera, primer espera que es refredi! Si el guardes a la nevera quan encara està calent, aquesta haurà de consumir més energia per refredar-lo. A més, hi ha altres problemes afegits: l’escalfor es propaga per l’entorn i pot fer malbé els altres productes que estiguin al voltant i els seus vapors poden formar gebre a les parets de la nevera i fer-la malbé.
  • Compte a posar-la massa freda! Els productes alimentaris que necessiten refrigeració, a 5 ºC en tenen prou per mantenir-se i els congelats, a -18 ºC, també. 
  • Neteja la part posterior de la nevera per fora un o dos cops l’any i, per dins, més sovint per evitar la proliferació de patògens i el consum extra d’energia.

I per acabar: pensa què vols agafar abans d’obrir la nevera, no la deixis oberta gaire temps i assegura’t de tancar-la bé! Amb la porta oberta la temperatura augmenta i, per tant, l’aparell consumeix molta més energia per mantenir l’interior a la temperatura correcta. 

Si vols més informació, entra al web de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.