La Teulada, el nou servei d’assessorament per ajudar-te a instal·lar plaques solars

L’AMB ha posat en marxa, amb la col·laboració de cinc ajuntaments metropolitans (Viladecans, el Prat de Llobregat, el Papiol, Sant Feliu de Llobregat i Sant Cugat del Vallès), un servei d’assessorament per a la ciutadania i per a petites i mitjanes empreses (PIME) en el procés d’instal·lació de plaques solars, així com en la creació de noves comunitats energètiques.

Aquest servei nou, anomenat La Teulada, ofereix ajuda a l’hora de calcular els costos derivats d’una instal·lació fotovoltaica, tenint en compte les subvencions existents, bonificacions de l’IBI, opcions de finançament i models alternatius, com el rènting o la contractació a través d’una comercialitzadora.

El servei, que funciona amb el model de finestreta única, també facilita informació sobre eines per tal d’arribar a acords entre veïns (modificació del Codi civil, guies existents), i ofereix informació i recursos en forma de xerrades a les comunitats, una guia de recomanacions i altres instruments.

Així funciona La Teulada:
• Atenció presencial sota demanda. Mitjançant cita prèvia, s’estableix una sessió d’uns 30 minuts en un dels espais habilitats als diferents municipis (oficines locals de transició energètica, oficines d’habitatge, etc.).
• Resultat de l’assessorament. Entrega d’un informe de potencial fotovoltaic i càlcul d’amortització.
• Derivació a la Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya per a l’obtenció de pressupostos de diferents empreses especialitzades.
• Entrega d’un document tipus llista de comprovació (checklist), com a eina d’avaluació dels pressupostos rebuts.
• Seguiment dels assessoraments, juntament amb la Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya.
• Durant tot el procés, assessorament a distància mitjançant WhatsApp, correu electrònic i telèfon.

Si us interessa, trobareu més informació al web https://lateulada.amb.cat/. També podeu enviar un correu electrònic a lateulada@amb.cat, o bé trucar o enviar un whatsapp al telèfon 645 725 465.

Calendari d’assessorament del 2023 per municipis: