Sabies que la cuina és el lloc on es nota més el consum energètic? Per aquest motiu, et donem alguns consells per ser més eficient:
- Utilitza els estris com les olles i les paelles ajustades a la quantitat que necessites. Com més gran és el recipient, més energia necessitem per cuinar.
- Utilitza la tapa! Això ajudarà a concentrar la calor a l’interior del recipient, i es reduirà així el temps de cocció dels aliments.
- Aprofita l’escalfor residual. No cal que tinguem el foc encès fins al final de la cocció. Si l’apaguem una mica abans, podem aprofitar l’escalfor que queda per acabar de cuinar.
- Escalfa al microones abans que al forn. Consumeix un 60 % menys!
- Però si utilitzes el forn, tanca’n bé la porta! Cada vegada que s’obre es perd un 20 % de la calor generada i després s’ha de recuperar.
- A l’hora de rentar els plats, utilitzar un rentavaixelles és molt més eficient que rentar a mà. Però recorda que cal omplir-lo al màxim abans d-engegar-lo.
A més, també podem ser més sostenibles amb el menjar que cuinem. Sabies que…
- Per produir 1 quilogram de carn es necessiten entre 5.000 i 20.000 litres d’aigua? En canvi, per produir 1 quilogram de cereal com el sègol es requereixen entre 500 i 4.000 litres d’aigua!
- Per obtenir 100 g de proteïna animal cal 20 vegades més terra de cultiu que per obtenir 100 g de proteïna vegetal?
És una gran diferència!
Us animem a aplicar tots aquests consells en el vostre dia a dia i a compartir els vostres hàbits per ser més eficients a la cuina!