Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2023

Del 16 al 22 de setembre, l’Àrea Metropolitana de Barcelona es va sumar a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Es tracta d’una iniciativa per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, i que no només ens connecta amb una causa global, sinó que també ens anima a reflexionar sobre les formes de desplaçament que triem i com aquestes afecten el medi ambient. El lema d’enguany era “Combina i mou-te!”.

Aquest esdeveniment busca, en primer lloc, estimular un comportament ciutadà en harmonia amb el desenvolupament urbà sostenible, incloent la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit i la reducció d’emissions contaminants. També pretén sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar sobre les diferents opcions disponibles. Fomenta l’ús dels mitjans de transport sostenibles, com el transport públic, la bicicleta i caminar, amb l’objectiu de millorar la connexió amb la ciutat i promoure un estil de vida més actiu i sa. A més, reflexiona sobre els efectes del transport motoritzat excessiu en la nostra salut, en especial la contaminació atmosfèrica i la inactivitat física que comporta.

Durant el transcurs de la setmana es van dur a terme un seguit d’esdeveniments i actes, que van ajudar a donar visibilitat a aquesta iniciativa i en què es va aprendre sobre els reptes de la mobilitat sostenible. A la web de la Setmana Europea de la Mobilitat hi trobareu tota la informació.

El Compartim un Futur disposa de dues activitats sobre mobilitat sostenible que es poden reservar durant tot l’any. Una és la de Parcs i pedals al Besòs, en la qual els participants fan una descoberta de l’entorn a peu i un circuit per la llera del riu Besòs amb bicicleta per aprendre a circular-hi. En l’altra activitat, Pedals al parc de la Fontsanta, es duu a terme la descoberta de l’entorn directament amb bicicleta.

T’animem a ser part del canvi i a provar de desplaçar-te de manera conscient i sostenible. Recorda que cada pas que prenguis contribueix a construir un entorn millor per a tothom.