Els treballadors de l’AMB visiten una instal·lació de tractament de residus

El passat 22 de novembre, un grup de 44 treballadors de l’AMB de diferents departaments va visitar el centre de tractament de residus municipals (CTRM) de Gavà-Viladecans.

A través d’aquesta visita, els participants van poder veure de primera mà l’alt volum d’envasos que generem i quins processos es duen a terme en una planta de triatge per separar els residus segons el tipus de material i així preparar-los per enviar a les plantes de reciclatge. 

També van poder veure la deixalleria, situada dins del mateix centre, on van poder recordar els residus que cal portar-hi i quina és la gestió que se’n fa posteriorment.

La visita es va organitzar en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2023, amb el lema “Envasos: no t’emboliquis!”, de la qual l’AMB és coorganitzadora, juntament amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, i que lidera l’Agència de Residus de Catalunya.

Imatge de la campanya de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2023

A més, un dels objectius específics del nou Programa metropolità d’educació per a la sostenibilitat 2030 (PMES30), aprovat pel Consell Metropolità el passat 15 de juny del 2023, és capacitar i formar la plantilla de l’AMB en temes ambientals, especialment en els que estan relacionats amb les competències de la institució, com el tractament de residus i el sanejament. Per tant, com a mesura per acomplir aquest objectiu, es va organitzar la visita al CTRM, la primera de les diferents visites i activitats que es duran a terme en els propers anys dirigides a personal de l’AMB. 

La rebuda de la convocatòria i la posterior valoració de la visita guiada per part dels participants va ser molt positiva, atès que va ser una oportunitat per conèixer aquesta instal·lació en primera persona i reflexionar sobre la possibilitat de millorar els nostres hàbits per tal de reduir els residus generats, així com la necessitat de separar correctament per tal que siguin valoritzats de manera eficient.

Si t’agradaria fer una visita a aquesta instal·lació, omple el formulari de contacte. També pots consultar aquest recurs interactiu: a través de vídeos educatius et mostrarà els diferents processos que s’hi duen a terme.

Aviat s’obrirà la nova convocatòria per a la propera visita guiada, que en aquest cas serà a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del Prat de Llobregat, en el marc del Dia Mundial de l’Aigua 2024.