Dia Mundial de l’Aigua 2024: Aigua per la Pau

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra anualment el 22 de març, com un mitjà per centrar l’atenció en la importància de l’aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible d’aquest recurs. Enguany, la campanya a escala internacional té com a lema Aigua per la Pau (Water for Peace).

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, presenten un any més un conjunt de recursos de suport per animar els ens locals a adherir-se al Dia Mundial de l’Aigua i organitzar accions.

L’oferta de recursos que oferim des de les administracions supramunicipals és tant de recursos presencials com virtuals.

Al web de la Xarxa hi trobaràs tota la informació relativa a aquest dia: formulari d’adhesió, recursos gràfics de la campanya i recursos de suport als ens locals.

A més, el 23 de març, coincidint amb el Dia Mundial de la Meteorologia, hi haurà jornades de portes obertes en diverses infraestructures del cicle de l’aigua (depuradores, potabilitzadores, dessalinitzadores, estacions regeneradores…) i d’altres vinculades al Meteocat. Una d’aquestes plantes visitables el dissabte al matí és la depuradora del Prat de Llobregat. La Generalitat iniciarà la campanya el dia 8 de març. Les activitats programades es publicaran a https://agendadelaigua.cat/.

OFERTA DE RECURSOS PRESENCIALS DEL COMPARTIM UN FUTUR

Activitat a l’aula sobre el cicle de l’aigua. Autoria: Domènec Fernández
Visita a la depuradora del Prat de Llobregat