Activitat renovada: “L’aventura de l’aigua”

Aquest mes d’abril hem estrenat la renovació d’una activitat educativa titulada “L’aventura de l’aigua”. Aquesta activitat va dirigida a grups d’alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) i té l’objectiu d’aproximar els alumnes al cicle integral de l’aigua.

La temàtica de l’activitat

L’aigua és un recurs indispensable per a les nostres vides i per a la del planeta, per tant, l’hem de cuidar. L’activitat “L’aventura de l’aigua” té com a objectiu apropar el cicle de l’aigua a l’alumnat i aprendre a valorar aquest recurs.

Què aprendrem?

A través de diferents dinàmiques sensorials convidarem els participants a fer un viatge seguint el curs de l’aigua. Amb l’ajuda d’un vídeo i l’acompanyament de l’educador descobrirem que l’aigua viatja per la Terra. Aquest viatge ens servirà per anar introduint els diferents punts on podem trobar aigua, que també pot presentar diferents estats i formes.

Un cop hàgim vist el viatge de l’aigua, amb l’ajuda d’una maqueta a gran escala i amb diferents objectes tàctils per despertar l’interès sensorial, descobrirem el cicle natural de l’aigua. En aquest moment, els participants podran experimentar, tocar i sentir les diferents parts del cicle de l’aigua.

Continuarem amb una activitat d’aprofundiment en la qual a través de diferents dinàmiques de moviment aprendrem que l’aigua es pot embrutar i així podrem introduir els conceptes de potabilització i depuració de l’aigua, així com fer-ne un ús responsable.

Per acabar, farem una activitat de relaxació amb l’ajuda de diferents recursos per crear un ambient tranquil i així concloure l’activitat.

Com podeu sol·licitar l’activitat?

Si sou un centre d’educació especial i voleu fer aquesta activitat, només cal que contacteu amb la central de reserves del programa Compartim un Futur: reserves.compartim@amb.cat o 932 389 351. Informeu-nos de les casuístiques del vostre grup i farem el possible perquè tothom pugui gaudir de l’activitat! Com totes les activitats del programa Compartim un Futur, és una activitat gratuïta per als participants i guiada per un educador del programa.