Estrenem exposició!

El Compartim un Futur estrena un recurs en préstec! Es tracta d’una exposició sobre la sequera titulada “Cuidem l’aigua, és vida!”. Ben aviat la podreu tenir al vostre centre, equipament o instal·lació. Ens ajudarà a comprendre la situació ambiental en la qual ens trobem, les principals mesures establertes per l’Administració i el deure que tenim com a societat de fer un ús responsable de l’aigua.

Per què fem aquesta exposició?

Segurament heu sentit a parlar als mitjans de comunicació o a les xarxes socials sobre el Pla de sequera. Es tracta d’un instrument de planificació que estableix una sèrie de mesures i restriccions en l’ús de l’aigua de consum per a cadascun dels escenaris de sequera en funció de la seva disponibilitat.

Som davant d’un dels pitjors episodis de sequera que hem patit com a país i ara, més que mai, la ciutadania ha d’estar informada i compromesa amb la gestió i l’ús de l’aigua. Amb l’objectiu d’educar per la sostenibilitat, hem produït una exposició que estarà disponible pel seu préstec.

Què hi podrem aprendre?

Aquesta exposició consisteix en quatre plafons de fusta a doble cara de dos metres d’alçada que es poden muntar i ubicar de diferents maneres tot adaptant-se als diferents espais.

Informació que hi trobarem:

  • Els diferents estats i escenaris davant de la sequera i les mesures vigents en cadascun.
  • Les principals infraestructures sobre el cicle urbà de l’aigua de l’àrea metropolitana de Barcelona.
  • Consells per estalviar aigua i fer-ne un ús més responsable.
  • El paper de l’aigua regenerada davant d’aquesta situació i per què és tan important aquest recurs hídric alternatiu.

A més, a l’exposició podreu aportar idees i accions sostenibles. No us revelarem com… Serà una sorpresa!

Finalment, a l’exposició trobareu tres grans cubs, d’una capacitat de 1.000 m3 cadascun, amb informació complementària.

Si sou un centre educatiu, una biblioteca, un centre cívic, un casal, una entitat, etc. de l’àrea metropolitana, podeu disposar del recurs en préstec de manera gratuïta. Per fer-ho només cal que us poseu en contacte amb el servei d’assessorament del Compartim un Futur a través de l’adreça electrònica assessoria.compartim@amb.cat o del telèfon 682 906 245.

Recursos i enllaços relacionats:

Recurs interactiu sobre la sequera a l’àrea metropolitana de Barcelona

Estat dels embassaments a Catalunya