Ja està disponible el catàleg de lleure educatiu del 2024!

S’acosta la fi del curs 2023-2024 i això vol dir que s’inicia el període d’activitats de lleure educatiu per excel·lència: és l’època dels casals d’estiu, els campus esportius, les excursions a la natura… El temps de lleure és un espai idoni per educar i sensibilitzar sobre el medi ambient. Les activitats d’estiu permeten un acostament més obert a la natura, i els participants exploren i interaccionen amb l’entorn d’una manera més distesa i relaxada que durant el curs escolar. Per aquest motiu, el programa Compartim un Futur ofereix una proposta educativa dedicada al lleure educatiu.

Al catàleg de lleure educatiu del 2024 podreu trobar vint-i-set activitats diferents dirigides a l’educació en el lleure per a diferents edats. Hi ha activitats a l’aula, visites a instal·lacions i activitats a l’entorn de diferents temes ambientals: el cicle de l’aigua, recursos i residus, acció climàtica i transició energètica, qualitat de l’aire, territori i biodiversitat, mobilitat sostenible… A més, també podreu trobar-hi molts recursos addicionals per poder continuar treballant la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

Enguany hi ha dues noves activitats:

  • Parcs i pedals al Besòs, una activitat combinada en què els participants descobriran la biodiversitat del parc de Can Zam a través de diferents dinàmiques i coneixeran les normes de circulació tot fent un passeig amb bicicleta per la llera del riu Besòs. L’activitat es dirigeix a infants i joves d’entre 11 i 15 anys.
  • L’aventura de l’aigua, una activitat que permet comprendre el cicle de l’aigua de forma interactiva i sensorial. L’activitat es dirigeix a infants de 4 a 7 anys i a grups d’educació especial.

Per reservar una activitat del programa només cal que us dirigiu a la central de reserves del programa Compartim un Futur: reserves.compartim@amb.cat, o bé per telèfon al 932 389 351. Com totes les nostres activitats, és una activitat gratuïta per als participants i guiada per un educador del programa.